ДатумНајнови вести
ICANN 63 Barcelona
ICANN 63 се оджуваше во Барселона и беше посетена од МАРцом и МАРнет. ICANN 63 Barcelona
2018.03.13CloudFest 2018 Germany
Cloudfest 2018 meeting
2017.03.21ICANN 58 Copenhagen
ICANN 58 Copenhagen
2016.03.18Newsletter Март
Испратено за месец Март Newsletter 03/16
2016.02.18Newsletter
Нашиот прв Newsletter е испратен до нашите постоечки клиенти Newsletter 02/16
2015.10.22Уште еднаш .МК се промовираше на ICANN конференцијата, ICANN 54 Даблин!
54 ICANN средбата одржана во Даблин беше многу продуктивна.
Овој пат Македонија беше репрезентирана од МАРнет и МАРцом Регистри.ICANN 54 Dublin
2014.06.28.МК промовиран на ICANN 50 Лондон средбата!
50-та ICANN средбата одржана во Лондон беше до сега најголемата со преку 3500 учесници како регистри, регистрари, ИТ организации, владини организации итн.
Македонија беше репрезентирана од Министерството за информатичко општество, МАРнет и МАРцом Регистри
Многу учесници покажаа интерес за .МК TLD
МАРцом го интродуцираше новиот .МК либерализиран правилник на преку 20 интернационални регистрари.

ICANN 50 London
2014.06.12Нов .МК правилник
Нов .МК правилник стапи во сила. Една од промените е дека повеќе нема потреба од папирологија за регистрација на нов .МК домен.
За регистрација на нов .мк домен само логирајте на вашата корисничка сметка и нарачајте онлајн
2014.04.18.МК пре-регистрација статистика
За подобар преглед на процесот на пре-регистрација имаме собрано и составено податоци. Статистика
2014.04.11Нова БЕСПЛАТНО користна алатка за јавноста!
.МК алатка за проверка на DNS се има создадено, за секој корисник да може да провери DNS статус за кој било .МК домен. Истотака, корисникот може да го преземе добиениот резултат во URL-линк. Алатка
2014.04.04.МК Барање Генератор пуштен во употреба!
Поради голема побарувачка на барања и документација побарано од МАРнет, создадовне генератор на барање за да автоматски се пополни едно коректно .МК барање. Во повеќето случаеви, клиентот требе САМО да го внесе посакуваниот домен и целата потребна информација ќе биде пополнета со можност за корегирање на некој податок доколку има потреба. Потоа со едно кликнување (црвеното дугме) се генерира барање во PDF формат според правилата на МАРнет. Клиентот може да не извести едноставно преку email ([email protected]), инклудирајки го доменот, линк до генерираното барање или да го приложи PDF документот за една брза проверка од наша страна и да добие информација за како да го достави .МК барањето. Генерирај Барање
2014.03.14Отпочнавне со работа!
Отпочнавне со работа како официјален регистрар
2013.12.27Официјален регистрар!
Склучен договор со МАРнет и стануваме единствен официјален регистрар за .мк домени
2013.09.01Нов контролен панел пуштен во употреба!
Ја имаме развиено новата генерација на Registrar.MK за да одговора на новите потреби поставени од .МК TLD администраторот